Nasıl Çalışır?

Öncelikle indirim kodlarımızı kullanmaya başlamadan önce “Nasıl Çalışır” adını verdiğimiz bu bölüme baktığınız için teşekkür ederiz. (Genelde her yeni ürünün içinden bir “nasıl çalışır” el kitapçığı çıkar, ama o kitapçıkları hiç okumadan cihazı prize sokup nasıl çalıştığına bakanlarımızın sayısı o kadar çoktur ki “nasıl çalışır” bölümlerini yazan arkadaşlar sonunda kendilerini ıssız adaya düşmüş kadar yalnız hissedebilir; şu an bu satırları okuyarak bize destek olduğunuz için ne kadar mutlu olduğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez, sağ olun var olun.)

İndirim kodu, adı üstünde bir “kod”dur, yani bir “şifre”dir. Bu şifre bazen “12345” gibi rakamlardan (nümerik), bazen de “abcde” gibi küçük veya “ABCDE” gibi büyük harflerin de eklenmesiyle (alfanümerik) oluşur; nadiren de bunlara ek olarak rakam veya harf olmayan “#?!*%” gibi çeşitli karakterler içerebilir. Yani bu şifreler herkesin kullanamaması için belirli bir amaç doğrultusunda kurgulanır ve sadece ilgili kesime iletilirler. Üstelik para yerine geçtikleri için de çok değerlidirler.

İşte bizim yaptığımız şey de bu şifreleri her gün, her saat, her dakika izleyip, bulup, sınıflandırıp size sunmaktan oluşur. Yani indirim kodlarını biz üretmeyiz; onları ilgili mağazalar üretip sosyal medyalarında, sitelerinin bir köşesinde, e-bültenlerinde veya çapraz pazarlama yaptıkları onlarca özel kanalda paylaşırlar ve biz de bu paylaşımları izleyip o indirim kodlarını sizlere ulaştırmak için hemen sayfalarımızda yayınlarız. Bunu keyifle yaparız çünkü bu kodların size fayda sağlayacağını bilir, biz de yattığımız bu fayda sayesinde akşamları yastığa başımızı huzurla koyarız.

İndirim kodları çok faydalıdır ve genelde alışverişi ucuzlatması bakımından dijital bir para gibidirler. Fakat dikensiz gül olmayacağı gibi indirim kodu, kuponu, çeki, şifresi gibi değişik isimler altında kullandığımız bu metaların bazı sorunları da olabilir. Mesela indirim kodunu yayınlayan mağaza bu kodlara birer kullanım adedi koyabilir. Örneğin indirim kodu 1000 kullanımla sınırlıdır der ve siz 1001’inci kullanıcı iseniz o kod çalışmayabilir. Düşünsenize elinizde adı kod da olsa bir para var ve ödeme yapacağınız zaman “geçersiz” diyorlar; bu tabii ki sizi kızdırabilir ama lütfen kızmayın; çünkü o kampanya 1000 kişiyle sınırlı (yani 1000 adetlik bir stokla sınırlı) olarak yapılmış ve 1000 kişi dolduğundan kampanya stoğu sonlanmış; yani bunda ne sizin ne de mağazanın bir suçu yok; kampanya sona ermiş; ama mutlaka bir süre sonra o mağaza yine aynı iyi niyetle ve fayda yaratma düşüncesiyle yine benzer bir kampanya yapacaktır; onu beklemekten başka çare yok.

Bazen bir indirim kodu sadece belli zamanlarda geçebilir; mesela kod “PAZAR10” gibi bir kodsa, belki de pazartesi salı çarşamba geçmiyordur da sadece para günleri geçiyordur ve bir kaç pazar üst üste geçebilir.

Bazen bir indirim kodu bize yanlışlıkla “küçük harfle” iletilmiştir ve siz kullanınca geçmeyebilir; eğer böyle bir durum olursa bir de “BÜYÜK HARFLE” deneyin, belki iletim sırasında bir hata olmuştur ve büyük harfle deneyince kod geçebilir. (Aynı durum “büyük harf İ” için de geçerlidir; eğer TATİL10 şeklindeki bir kod geçersizse hemen hayata küsmek yerine bir de TATIL10 şeklinde -yani İ’leri noktasız I yazarak- deneyin. Geçme ihtimali olabilir çünkü bazı bilgisayarlar İ harfinin noktalısını tanımayabilir.)

Sonuçta şöyle düşünün: Bu bir oyun. Gazetelerden kupon kesip ansiklopedi almak gibi bir oyun. Faydalı, o kesin. Ama kupon kodlarının bazen geçip bazen geçmeyebileceğini lütfen unutmayalım; ve bir kupon kodunun süresi bitince ardından bir başkasının kısa süre içinde tekrar yayınlanacağını ve yayınlanır yayınlanmaz bu sayfalarımızda mutlaka sizlerle paylaşılacağını bilelim.

Herkese keyif ve mutluluk dolu alışverişler diliyoruz.